BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 22.06.2020| Okunma Sayısı: 359

BASINA VE KAMUOYUNA

Çoklu Barolara karşı Türkiye’den birçok Baro Başkanının Barolar ve Hukuk adına Cuma günü başlattıkları yürüyüş bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Baro Başkanlarının Ankara’ya girişleri engellenmiş ve Gaziantep Baro Başkanımız Av. Bektaş Şarklı fiziksel saldırıya maruz kalmıştır. Bu durum ne insan hakları, ne hukuk devleti ile bağdaşmaktadır. Baro Başkanlarının eylemi haklı ve hukuka uygundur. Bunu engellemek bu engellemelerde şiddet kullanmak güya hukuk düzeni ile yönetilen ülkemize rejimin dayatmasıdır. Baro Başkanımıza yapılan saldırının sorumluları hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli olanlar Avukatların menfaatlerini neden korumazlar. Avukatlık Kanunu’nun TBB Başkanına yüklediği sorumlulukları hatırlatıyor vekendisini bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu günden itibaren Gaziantep Barosu Merkez Binasında tarihe not düşmek adına Savunmaya ve savunmanın kutsallığına gölge düşüren bu müdahalenin son bulacağı güne kadar onurumuz olan cübbelerimizle onur nöbetine başladığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

GAZİANTEP BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA

BARO BAŞKAN VEKİLİ