NisanMayısHaziran
BARO BAŞKANIMIZIN GAZİANTEP OLUŞUM GAZETESİNE VERDİĞİ MÜLAKAT
Tarih: 13.01.2017 | Okunma Sayısı: 700 | | |

Ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar çerçevesinde anayasa değişikliğinin yapılmaması gerektiğini dile getiren Gaziantep Barosu Başkanı Avukat İskender Kahraman, “Türkiye’de adalete güvenmeme duygusu yüzde 92’lerde, süreç bu hal almışken ayrım yapılarak değişime gidilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Anayasa değişikliğinde geri adım atılması gerektiğini, şu anda yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

100 kişiden fazla üyesi olan şirketlerin avukat bulundurma zorunluluğu hakkında da açıklamalarda bulunan Kahraman,  “Daha önce de bu uygulama denendi ama ceza kesme kısmı uygulanamadı yani yarıda kaldı. Umarım bu sefer bu kanun ceza ile sonuçlanır ve meslektaşlarımın önemi anlaşılacaktır. Sadece ve sadece kanuna uygun bir hale gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

ŞU ANDA YAPILMAMALI”

Anayasa değişikliği hakkında açıklama yapan Gaziantep Barosu Başkanı Avukat İskender Kahraman, “1982 Anayasası’nın her kesimi kucaklamadığı, ihtiyaçlara cevap vermediği, değişikliğe gidilmesi gerektiği yıllardır her ortamda her siyasi parti lideri tarafından dile getirilmekte. Yani anayasa değişikliği yapılmalı. Ama biz bunu daha normal bir dönemde, biliyorsunuz ki ülkemiz büyük bir felaket atlattı. Şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu, OHAL ilan edildi ve hala OHAL sürecini yaşamaktayız. Kaynaşma gereken bu süreçte zamanlamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Anayasa değişikliği bizim olmazsa olmazımız. Bütün sistemlerin işlemesi, kuvvetler ayrılığının korunması bundan geçmekte. Diğer başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelere bakıyorsunuz yasama ve yürütme birbirine bağlı fakat yargı bağımsız. Tüm insanların haklarının korunması adına Son derece güvenli bir şekilde koruma altına alınmış durumda. Son yapılan anketlere göre Türkiye’de adalete güvenmeme duygusu yüzde 92’lerde. Süreç bu hal almışken ayrım yapılarak değişime gidilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Anayasa değişikliğinde geri adım atılması gerektiğini, şu anda yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Belirsizliklerin tam anlaşılır hale getirilerek insanların daha fazla anlayabileceği hale gelmesi gerekir. Yeni anayasanın tüm ayrıntılarıyla insanlara izah edilmesi gerekiyor.” dedi.

“SUNMAYANLARI VALİLİĞE GÖNDERECEĞİZ”

Anonim Şirketlerde ve Kooperatiflerde avukat bulundurma zorunluluğu hakkında konuşan Avukat İskender Kahraman, “Kanundan kaynaklanan zorunluluk, üye sayısı 100’den fazla olan anonim şirketlerde ve kooperatiflerde avukat bulundurma üzerine. Yıllık sözleşme yapma zorunluluğu var. Maalesef bugüne kadar olan uygulamalarda hiçbir şekilde tam anlamıyla bu kurala uyulmadığını takip ettik ve gördük. Daha önce de bu uygulama denendi ama ceza kesme kısmı uygulanamadı yani yarıda kaldı. Biz bununla ilgili ticari sicilden yazımızı yazdık. Mevcut A.Ş. ve Kooperatiflerin listesini istedik. Bunlara ilişkin hepsine tebligat ihbarlarını göndereceğiz ve ellerinde avukatlarla yaptıkları sözleşmeleri sunmalarını isteyeceğiz. Sunmayanları valiliğe göndereceğiz ve gerekli cezai işlemlerin yapılmasını talep edeceğiz. Umarım bu sefer bu kanun ceza ile sonuçlanır ve meslektaşlarımın önemi anlaşılacaktır. Sadece ve sadece kanuna uygun bir hale gelmesini istiyoruz. Avukatlar için kesmeleri gereken makbuz Bin 650 TL, yıllık 7 Bin TL’yi bulmuyor ama cezai işlem uygulanırsa 35 Bin TL’ye kadar giden bir ceza ödeyecekler. Herkes kanuna uysun.” sözlerini kaydetti.

28.05.2017 Pazar