EkimKasımAralık
7 NİSAN 2017 TARİHİNDE GAZİANTEP BAROSU İLE TÜRKİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU ORTAKLIĞINDA
Tarih: 07.04.2017 | Okunma Sayısı: 382 | | |

7 Nisan 2017 tarihinde Gaziantep Barosu ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ortaklığında “Kadın-Erkek Eşitliğine İlişkin Uluslararası Normlar Işığında Türkiye’de Kadına Karşı Şiddetle Mücadele “konulu seminer düzenlenmiştir.

Seminer ;”Özel olarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa Sözleşmesi olma niteliği taşıyan İstanbul Sözleşmesi’nin kadınların maruz kaldığı cinsiyete dayalı şiddet ve benzeri ayrımcılık ve hak ihlallerini ortadan kaldırmada güçlü bir araç olarak kullanılabilmesi ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili iş birliği içeren politikaların hayata geçirilmesi konularında ,hukukçular, sivil toplum temsilcileri, belediyeler, yerel ortaklar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Aynı tarihte Gaziantep Barosu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında kadın ve çocuklara yönelik hukuki bilgilendirme ve eğitim konularında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

21.11.2017 Salı