''BASINA VE KAMUOYUNA'' 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ.
Tarih: 15.07.2017| Okunma Sayısı: 1039

Kamuoyuna sunulur;
Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 günü “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya ve bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmiştir. Gerek Genelkurmay karargahında gerek Akıncı Üssü’nü kullanarak Ankara ve İstanbul’da ağırlıklı olmak üzere yurdumuzun çeşitli yerlerinde sözde “Yurtta Sulh Konseyi” adı altında darbe teşebbüsü gerçekleşmiştir. Bu teşebbüs Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal’in de yanında yer alanlarının torunları sivil vatandaşlarımız, ordumuz, emniyetimiz ve adliyemiz, TBMM, siyasi partilerimiz ve STK’larımızın da içinde bulunduğu kahraman Türk evlatlarının direnişiyle akamete uğratılmıştır. Bu direniş sırasında 249 şehit verilmiş olup 2000’in üzerinde de yaralımız gazi olmuştur. Şehitlerimize rahmet diliyor ve gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü Laik Demokratik Sosyal HUKUK DEVLETİNİ ortadan kaldırmaya ve yerine kendilerinin belirlediği bir düzen getirmek için bu darbe teşebbüsünü gerçekleştiren sanıkların eylemlerinden, avukatlık yasasında belirtilen HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ koruma görevi olan Baromuz da zarar görmüştür.
BUGÜNÜN YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE
Daha önce de defalarca belirttiğimiz üzere Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Kahraman Türk Milleti tarafından Kurtuluş Savaşı ile kurulan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve anayasada belirtilen laik demokratik, sosyal hukuk devletimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün daima yanında olan Gaziantep Barosu, toplumda hiçbir kimse, hiçbir zümre, hiçbir sınıf ya da grup, doğrudan üstün emretme gücüne sahip olamaz. Toplumda üstün emretme gücünün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir kuralının somut hali olan EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR ilkesine sonuna kadar bağlıdır.
Bu bağlamda ESKİDEN OLDUĞU GİBİ KİMDEN ve HANGİ YOLLARLA VE HANGİ YÖNTEMLE GELİRSE GELSİN HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI OLDUĞUMUZU BİR KERE DAHA TEKRAR EDER, adalet yani onun somut hali olan hukukun üstünlüğüne olan inancımızı ve bağlılığımızı yineleriz.
Gaziantep Barosu Başkanlığı

<<<Haziran 2018><<