BAROMUZDAN HAKİMİN ANKARA BARO BAŞKANI AV.HAKAN CANDURAN'A YÖNELİK HAKARET VE SALDIRISINA KINAMA.
Tarih: 24.05.2018| Okunma Sayısı: 193

"HSK KABADAYILIK YAPAN HAKİMİ DERHAL GÖREVDEN ALMALIDIR"

"BARO BAŞKANINA SALDIRI TÜM AVUKATLARA SALDIRIDIR"

Bugün Ankara 12. İş Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşma öncesi, bir meslektaşımız Mahkeme Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden duruşma salonundan çıkarıldı.
Tesadüfen orada bulunan Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ise, mahkeme arasında, hakim Dabakoğlu'nun yanında giderek, "Neden avukat arkadaşlarımıza böyle davranıyorsunuz" diye sordu. Hakim Dabakoğlu ise, “Sen kimsin” derken, Av. Canduran, "Böyle bir üslupla olmaz, 'siz' diyeceksiniz" diye belirtti. Hakim Dabakoğlu, "Senin hiçbir yetkin yok" sözleriyle kabadayılık yapmasına üzerine Av. Canduran ise, "Avukatın olduğu her yerde yetkiliyim" diyerek durumu açıkladı.
Ankara’da bir İş Mahkemesi Hakiminin duruşma sırasında yasal gereklilik ve zorunluluk olmaksızın avukatları salondan çıkarması kabul edilemez. A
Ankara Baro Başkanımız Av. Hakan Canduran ve meslektaşımıza yapılan hukuksuz ve kaba davranış, sözlü saldırı ve sonrasında fiziksel saldırıya yeltenilmesini şiddetle kınıyoruz ve Ankara Barosu mensubu tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.
Yargının üç kurucu unsurundan biri olmamıza ve savunmayı temsil eden bir meslek ifa etmemize dahi tahammül gösteremeyenlere inat adaletin tecellisi ve yurttaşlarımızın hak arayışı için her koşulda biz görevimizi yapacağız. Bizi hiçbir kimse asla sindiremeyecek ve korkutamayacaktır.

Bir yargı mensubuna yargılama göreviyle bağdaştırılması mümkün olmayan bu davranışı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Baro Başkanına yapılan saldırı tüm avukatlara saldırıdır. Savunma mesleğini temsil eden bir baro başkanına ve meslektaşımıza adaletin dağıltıldığı bir yerde yapılan çirkin ve yakışıksız bu davranış biçimi kimlerden güç ve cesaret alınarak yapılabilmiştir?
Hakimler Savcılar Kurulu'nun olay ve Hakim Abdülvahap Dabakoğlu hakkında derhal soruşturma açılmasını, bir yargı mensubuna, bir hakime yakışmayan, asla affı mümkün olmayan davaranışları nedeniyle bir an evvel görevden el çektirilerek meslekten çıkarılmasını bekliyoruz.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

GAZİANTEP BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Haziran 2018><<