Kategoriler

08.06.2021

Özet
:

BASINA VE KAMUOYUNA

Güneşin olmayacağı gibi aşının da PATENTİ olmaz . Yoksul, fakir ve geri kalmış ülke insanlarının aşıya ulaşamaması ve dahi ulaşmasının PATENT iddiasıyla engellenmesi insanlık suçudur.

Patentli olarak aşı satışından kazanılan fahiş kazançlar da bu suça iştirak etmek anlamına gelecektir...

Elde edilen gelir, bir nevi suçtan elde edilen gelir olarak dahi kabul edilebilir.

Bu hukuki değil, insani bir yorumdur...

Uluslararası hukuk, tüm devletlerin eşitliğini kabul eder. Dil, din, ırk, renk, ekonomik ve kültürel fark gözetmeksizin tüm insanların eşit şartlarda aşıya ulaşmaları, çok uluslu biyoteknoloji şirketlerinin  daha fazla ekonomik gelir sağlamalarından çok daha önemli ve elzemdir.

Şayet patent hususu aşılamayacak bir noktaya gelir ise bu halde de tüm aşı patentlerinin Dünya Sağlık Örgütünce (DSÖ) alınması ve uluslararası toplumun üstün yararı adına tüm ülkeleri eşit şartlarda sağlanması hususunda da çözüm önerisi sunduğumuzu beyan ederiz.

İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük salgın hastalığın yaşandığı şu günleri geri bıraktığımız zamanlarda, geçmişe dönük vicdan muhasebesi yapılırken kuvvetli olanın değil haklı ve meşru olanın yanında durduğumuzu hatırlayabilmek adına bu acil ve zorunlu açıklamayı yapmayı tarihi bir görev olarak kabul ettiğimizi kamuoyu ve basına saygıyla bildiririz.

Gaziantep Barosu Başkanlığı

Resim
15 TEMMUZ MAHALLESİ 148063 NOLU CADDE NO:13 ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP (Nesibe Aydın Okulları Yanı)
0 342 231 52 90
iletisim@gaziantepbarosu.org.tr
www.gaziantepbarosu.org.tr ©
X
Yol Tarifi
Mail
Telefon