Kategoriler

Özet
:

DUYURU NO:2021/21

Konu:  Tıp Doktoru Unvanı Olarak Kullanılan (Dr.) Unvanının Avukat ve Stajyer Avukat Unvanları İle Birlikte Kullanılmaması  Hakkında.

Türkiye Barolar Birliği’nin 25 Şubat 2021 günlü toplantısında; TBB Avukat Hakları Merkezi tarafından, Avukatların diğer meslek unvanlarını kullanıp kullanamayacağına ilişkin hazırlanan  rapor görüşülmüş ve Tıp Doktoru unvanı olarak kullanılan (Dr.) unvanının Avukat (Av.) ve Stajyer Avukat (Stj. Av.) unvanları ile birlikte kullanılmaması yönünde karar verilmiştir.

Alınan karar gereği; Yükseköğretim mevzuatı uyarınca Tıp Fakültesi mezunlarına verilen “Tıp Doktoru” (Dr.) unvanının akademik bir unvan olmadığını, doktora eğitimini tamamlamış olmak anlamına gelmediğini ve Avukatlık Kanununun “Reklam Yasağı” başlıklı 55. maddesinin 1. fıkrası ve “Avukatlıkla birleşebilen işler” başlıklı 12.maddesinin 1.fıkrasının b) bendi uyarınca Avukat ve Stajyer Avukat unvanları ile birlikte kullanmasının Avukatlık Hukukuna uygun olmadığı hususunu bilgilerinize sunar, Baronuz üyesi meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı