Kategoriler

10.04.2021

Özet
:

EMNİYET TEŞKİLATINA
    “Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 176. Yılı sebebi ile tüm emniyet teşkilatımızı kutlar, görevlerinde kolaylıklar” dileriz.
    Polislerimizin günlerini kutlarken onların yaşadığı sorunlara da değinmek isteriz. Polisler memur olmalarına rağmen memurlar gibi çalışmamaktadır. Mesai mefhumu esnek olan polislerimizin ek mesai gibi bir parasal hakkı da söz konusu değildir. Polisin fazla mesailerine ücret ödenmelidir. 8/24 esası uygulanmalıdır. Amirinin yönlendirmesi ile her işe yetişmeye çalışan, saat gözetmeden çalışan yorgun polis memurlarına yapılan her türlü hukuki koruma gündeme gelmelidir. Sabah 7:30’da adliyede göreve başlayan polis memurları saat 18:00 de çıkmakta, devamında ise 21:00 sonrası pandemi nedeniyle görevlendirilmektedirler. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında da adliye polis memurlarının görevlendirildiğini görüyoruz. Çalışma esasında derhal bir düzenleme yapılması gereken polis memurlarının şehit olduklarında değil çalışırken de yanlarında olduğumuzu göstermek için düzenleme yapılmalıdır. Ek görev esaslarının yazılı hale getirilerek hukuki standarda kavuşturulması, ek görevlendirmelerin istekliler arasından seçilmesi,haftalık çalışma saatini aşan ek görevlendirmeler için fazla mesai ücreti ödenmesi elzemdir. Polislerimizin de ailelerinin olduğu, çocuklarının anne ve babalarını özlediği, bazı günler göremediği düşünülmeli ve derhal düzenleme yapılmalıdır. 
    Tıpkı Avukat meslektaşlarımız gibi Polis kanun koymaz, polis serbest bırakmaz, polis sadece işini yapar. Mesleklerini yaptıkları için saldırıya uğrayan polislerin yanında olduğumuzu da ayrıca belirtmek isteriz.
    Görevlerini yaparken insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü gözeten, vicdan sahibi tüm emekçi polislerimize, terör eylemlerinin yaşanmadığı, şehit haberlerini duymadığımız nice yıllar dileriz. 

                            GAZİANTEP BAROSU BAŞKANLIĞI
    
 

Resim
15 TEMMUZ MAHALLESİ 148063 NOLU CADDE NO:13 ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP (Nesibe Aydın Okulları Yanı)
0 342 231 52 90
iletisim@gaziantepbarosu.org.tr
www.gaziantepbarosu.org.tr ©
X
Yol Tarifi
Mail
Telefon