20.12.2021

BASINA VE KAMUOYUNA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Fatma ŞAHİN’in konuk olduğu, Habertürk TV ekranlarında yayınlanan programda, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Muharrem SARIKAYA’nın Gaziantep İHA kameramanı, basın emekçisi Sn. Ahmet DEMİR’e yönelik yapmış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu dönem de, gazeteciler mesleklerini ifa ederken engellenmekte, saldırıya uğramakta, ceza evine girmekte ve işsiz kalmaktadır. Basın emekçilerinin birbirlerine en çok sahip çıkması gereken böyle bir dönemde, Sn. Ahmet DEMİR’e yönelik saldırı da bulunması; hem hukuki hem de insani açıdan kabul edilemez. Olayın tarafımızca öğrenilmesi üzerine Baromuzca, Sn Ahmet DEMİR’e ulaşılmış ve Gaziantep Barosu’nun her türlü hukuki desteğe hazır olduğu, basın emekçilerinin yanında olduğu iletilmiştir. Ayrıca, Sayın Fatma Şahin’den bu elim olaya ve devamında makamına ve şehrimize ciddiyetten uzak hareketlerle hakarete devam eden bu kişiye karşı kendisinden daha farklı bir tepki vermesini beklediğimizi de açıkça belirtmek isteriz. Yıllardır bu ülkede emeğin yüceltilmesi, insan haklarının uygulanması, basın özgürlüğünün tesis edilmesi için uğraş veren bir baro olarak, bu olaydan dolayı duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı kamuoyu ile paylaşıyor, bu vahim olayın bir daha yaşanmaması ve sorumluların gerekli cezayı alması için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

GAZİANTEP BAROSU BAŞKANLIĞI