Kategoriler

Ders Plan ve Programı

 

 

SEM EĞİTİM PROGRAMI

Gaziantep Barosu Staj Eğitim Merkezi programı iki aşamalı olarak planlanmıştır.

 

Birinci Aşama: AVUKATLIK MESLEĞİ-TEMEL DERSLER -STAJYER AVUKATIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Stajyer Avukatların stajlarının ilk bir aylık dönemleri içerisinde temel dersler, stajyer avukatın hak ve yükümlülükleri ve avukatlık mesleğine yönelik eğitim verilecektir. Bu çalışmalara stajyer avukat meslektaşlarımızın katılımı zorunludur.Stajyer avukatlara staj süreleri içerisinde dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin bilgiler verilmektedir. Avukatlık Hukuku (Mesleğinin Tanımı, Tarihçesi, Özellikleri, Avukatın Hakları, Yükümlülükleri,  Sorumlulukları, Avukatın Disiplin Yargılaması, Yargılama Usulleri (CMK, HMK, İYUK, İş Mahkemeleri, AİHM-AYM, İcra uygulamaları)  konularının yer aldığı bu kısımda; UYAP, Toplumsal Cinsiyet eşitliği, Diksiyon ve hitabet, Dilekçe Yazımında Dikkat Edilecek Hususlar konulu ikişer saatlik derslerimiz de yer almaktadır. Her bölüm için ayrıca pratik çalışma yapılması öngörülmüştür.

Aynı şekilde eğitim programda yer alan yargılama usullerine ilişkin konuların da pratik çalışmalar üzerinden anlatılması ve stajyer avukatlara bu derslerde dilekçe yazdırılması öngörülmüştür.  Bu çerçevede özellikle CMK, HMK ve İcra İflas uygulamaları dersleri için uzun süren çalışmalar neticesinde müfredat hazırlanmıştır. 90 saatlik eğitimi kapsayan bu bölüm Baro Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla, stajyer avukatların eğitim programına ilişkin görüş ve önerilerinin alındığı ve interaktif şekilde geçen Kapanış Dersi ile tamamlanmaktadır.

İkinci Aşama: KURGUSAL YARGILAMA ÇALIŞMASI

Stajyer Avukatların eğitimin önceki aşamalarında edindikleri bilgilerini gerçek bir yargılamada uygulayabilmelerine olanak yaratacak şekilde, Kurgusal Yargılama Çalışması yapılmaktadır. Sonuncusu karar duruşması olmak üzere toplamda üç oturumdan oluşan çalışma sırasında stajyer avukatlara ayrıca maddi hukuk, usul hukuku ve Avukatlık Hukuku konularına dair Bireysel Çalışma Raporu da hazırlatılmaktadır.  Kurgusal Yargılama Çalışması, Ceza Hukuku ve Özel Hukuk ana başlıkları altında toplanmıştır.

CEZA HUKUKU ANA BAŞLIĞI ALTINDA;

Ceza Genel

Çocuk Yargılaması

Bilişim Hukuku

AİHM yargılaması

 

ÖZEL HUKUK ANA BAŞLIĞI ALTINDA;

Medeni Hukuk

Borçlar Hukuku

Fikri Haklar

Ticaret Hukuku

İş Hukuku

Avukatlık Hukuku

İdare Hukuku

Kat Mülkiyeti Hukuku

Sağlık Hukuku

Spor Hukuku

Engelli Hukuku                           

konuları yer almaktadır.

Stajyer Avukatların Kurgusal Yargılama Çalışmasına katılacakları tarihler stajyer avukatlara e-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır. Kurgusal Yargılama Çalışması 1 aylık süre içerisinde tamamlanmaktadır. Ceza Hukuku alanındaki çalışmalarında gruplar 18 kişiden,  Özel Hukuk Kurgusal Yargılama Çalışmasında ise 16 kişiden oluşmaktadır. Her grubun sorumlu olduğu bir avukat olacaktır. İlgili çalışmalara katılım ve katkı sağlama zorunluluğu bulunmaktadır. İlgili avukat gözetiminde çalışmalar yürütülecektir. Ayrıca başarılı olan grubumuz baromuzu TBB’nin düzenlediği, kurgusal duruşma yarışmasında temsil edecektir.

Kurgusal Yargılama çalışması için mail grupları oluşturulmakta ve çalışmaya katılan stajyerlerin bilgilendirmeler  ve dilekçe teatisi bu mail ağı üzerinden gerçekleştirilmektedir.

 

Gaziantep Barosu Staj Eğitim Merkezi Başkanı

Av. Erdem GÖKPINAR

 

 

15 TEMMUZ MAHALLESİ 148063 NOLU CADDE NO:13 ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP (Nesibe Aydın Okulları Yanı)
0 342 231 52 90
iletisim@gaziantepbarosu.org.tr
www.gaziantepbarosu.org.tr ©
X
Yol Tarifi
Mail
Telefon